fbpx

PsA:s verksamhet och Covid-19

Här finner du löpande den senaste generella informationen från oss. Har du frågor, välkommen att kontakta oss på info@psykosyntesakademin.se

Övergripande intention

Vår övergripande intention är att hålla vår verksamhet igång samtidigt som vi är måna om att ta ansvar för både individer och vårt samhälle.

Vi baserar våra beslut främst på direktiv till arrangörer från Folkhälsomyndigheten, samt från vår arbetsgivarorganisation SINF. Utifrån detta för vi på kontoret en löpande dialog med våra lärare och vår styrelse och försöker vara så kloka som vi kan.

I kurslokal, online eller hybrid?

Vårt förstahandsval är alltid att samlas i kurslokal och har därför hyrt flera externa lokaler för att minska risken för trängsel. I vissa fall kan kursmoment istället genomföras helt online eller i hybrid, där möjlighet finns att ansluta till kurslokalen på distans. 

Utgå ifrån att undervisningen sker i klassrum. Eventuellt beslut om online eller hybrid kommer att fattas senast onsdagen innan planerat genomförande kl 16:00. Besked till berörd grupp går då ut via e-post, om du inte redan fått information tidigare. Vi uppdaterar även vårt kalendarium och din grupps digitala kalender löpande.  

 

 

 

Vad gäller om jag är sjuk? Kan jag ta igen kurshelger?

Är du sjuk ska du stanna hemma. Har du symtom på Covid-19 följder du rådande rekommendationer. Har du ett aktuellt negativt test kan du delta i undervisningen, men var extra försiktig så att du inte smittar andra med “en vanlig förkylning”.

Policy år 1

  • Undervisningen sker helt i klassrum
  • Den som är frånvarande tar igen modulen nästkommande år
  • Elever från tidigare årskullar kan ta igen i mån av plats, beroende på tema och lokal

Policy år 2-4

  • Undervisningen sker i första hand i klassrum 
  • Hybrid-undervisning erbjuds för vissa kurshelger
  • Den som är frånvarande tar igen modulen nästkommande år
  • Elever från tidigare årskullar kan ta igen i mån av plats, beroende på tema och lokal

Uppdaterad 2020-09-11 12:11